אחד הנושאים החמים היום בשיווק אורגני הוא שיווק באמצעות בלוג. במקרה הזה, אני מתייחסת לבלוג כמונח כללי למערכת ניהול תוכן אליה נוכל בקלות להעלות תכנים לאתר באופן עצמאי.
יש המון אפשרויות היום להקמת בלוג, חלקן חינמיות, חלקן בתשלום, חלקן יושבות כחלק ממערך גדול ומוכר וחלקן אישיות כחלק בלתי נפרד מאתר. לכל אחת מהאפשרויות יתרונות וחסרונות.
איך בוחרים איפה להקים את הבלוג?
נענה על על כמה שאלות פשוטות:
הבלוג יהיה אישי או עסקי?
האם יש סיכוי הבלוג יתפתח לעסק?
עד כמה חשוב העיצוב והמבנה של הבלוג?
אני רוצה להיות ייחודית או אחת מ…?
אני רוצה להשקיע כסף ואם אני יכולה לבנות את הבלוג בעצמי?
אז איפה נקים את הבלוג?
יש היום בשוק שלל אפשרויות להקים בלוג והן מתחלקות לשני סוגים:
בלוג בתוך מערכת גדולה שבה כל אחד יכול להקים בלוג (כמו סלונה, בלוגר)
בלוג באתר שנבנה באופן פרטי/עסקי (כמו וויקס, וורדפרס)
יתרונות וחסרונות ומה אני חושבת על כל אחד
האפשרות הראשונה והמומלצת עלי: בלוג באתר שנבנה באופן עצמאי
זוהי האופציה הטובה עבור עסקים עצמאים שרוצים להתחיל לבנות בלוג שיהיה חלק בלתי נפרד בתוך האתר של העסק. אם יש סיכוי, אפילו קטן להרחבת הבלוג לעסק - אופציה זו היא הטובה ביותר.
זוהי האפשרות המומלצת עלי גם לבלוגים אישיים, ולמרות שהם לא עסקיים, בחירה זו תאפשר להם להתפתח לעסק בקלות יתרה על פני האופציות החינמיות (בוויקס, אגב, אפשר להקים אתר חינמי עבור בלוג אישי ותמיד לפתח אותו לאתר עסקי עם דומיין מותאם לעסק).
ולכך רק יתרונות:
שיווק העסק - בלוג הוא חלק בלתי נפרד וחשוב מהנכסים הדיגיטליים השיווקיים של העסק, בבלוג תוכלו לתת מהידע שלכם ולפרסם את הפוסטים ברשתות החברתיות וכבר להתחיל ליצור תנועה לאתר, באופן זה כל הלידים, ההפניות והתנועה יגיעו לאתר שגם אם יתחיל רק כבלוג יוכל בהמשך להתרחב לאתר תוכן שלם לעסק וכבר להתחיל לצבור זמן אוויר וקידום בגוגל.
דומיין - בלוג הוא אתר לכל דבר ולכן נוכל לבנות אותו על דומיין עם שם העסק/החברה או עם השם שלנו, נוכל בעצם למתג את הדומיין שיתאים לעסק.
עיצוב - בלוג באתר מאפשר לנו לקבוע בעצמנו את העיצוב, המבנה, האופן בו יתבטא המיתוג של העסק ואיך לייצג את העסק שלנו בצורה הכי טובה שאפשר דרך העיצוב.
תוכן וניהול - בבלוג שיושב באתר שלכם אתם אלו שמנהלים אותו, קובעים את התוכן, אם יהיו פרסומות ואיזה. אתם לא תלויים באיש מלבד עצמכם, אתם אלו שתקבעו מתי יעלה פוסט חדש.
פרסום - בלוג הוא דרך נוספת לעשות עוד כמה שקלים מפרסומות, בבלוג שבנוי באתר שלכם תוכלו לשלוט בפרסומות שיופיעו כך שיתאימו לתוכן של הבלוג ואלי אף ישלימו אותו.
כדי לקחת בחשבון:
מי יבנה את הבלוג (=אתר)?
לבד - אפשרי בהחלט, דרוש ידע מינימלי בלפחות אחת הפלטפורמות לבניית אתר, חוש אני ממליצה על וויקס או וורדפרס, שמאפשרות פתיחת בלוג על תבנית בכמה דקות.
להיעזר באיש מקצוע - כדי לבנות אתר האתר באופן מקצועי כדי שישקף את העסק בצורה הטובה ביותר אני ממליצה להיעזר באיש מקצוע שיוכל לאפיון בדיוק את אופי הבלוג, המבנה הנכון ועמידה בחוק הנגישות, התאמת האתר לצרכים שלכם וידע רחב בעיצוב וטיפוגרפיה.
עלויות נוספות - בבניית אתר עצמאי צריך לקחת בחשבון עלות דומיין ואחסון, אם תחליטו לבנות אתר האתר באופן מקצועי עם איש מקצוע.
האפשרות השניה והפחות מומלצת בעיניי: בלוג בתוך מערכת גדולה שבה כל אחד יכול להקים בלוג
זוהי אופציה טובה עבור אנשים פרטיים שרוצים להתחיל לבנות בלוג, ללא תקציב, לרוב המערכות אלו מאפשרות פתיחת בלוג בחינם על מערכת קלה ונוחה לתפעול.
תוכלו להקים בלוג מעוצב באופן בסיסי למדי וקל לתפעול, עם מערכת פשוטה לעיצוב ולניהול תוכן, ותגובות – הכל אונליין ומבלי להתקין שום תוכנה.
אם תבחרו באופציה הזו חשוב שתתייחסו לכמה נקודות:
זה חינם - ישנן שלל מערכות בלוג בהם אפשר להקים בלוג בשניות ללא עלות ואפילו עם דומיין אישי (=כתובת האתר).
הקמת בלוג לגמרי לבד - לרוב אותן מערכות קלות מאוד לתפעול והבנה ולכן להקים אות הבלוג לגמרי לבד ללא כל ידע תכני מאחר והבלוג שלכם הוא חלק ממערכת בלוגים בנויה (יש צורך בהבנת המערכת ואין צורך להרים אותה).
עיצוב ומיתוג - אפשרויות הבלוג הן מבחינת עיצוב ומיתוג והן מבחינת מרכיבי הבלוג תהיה מינימלית מאוד, לבלוג אישי ייתכן והדבר יספיק.
אחד למליון - בתוך מערכת בלוגים גדולה תהיו אחד מתוך אלפי בלוגים.
למי זה מתאים? לאנשים פרטיים שפשוט רוצים לכתוב ולשתף, היא חינמית פשוטה לניהול ולמידה.
למי זה לא מתאים? לעסקים,
אם אתם מתכננים לפתח את הבלוג לעסק וליצור ייחודיות האפשרויות מינימליות מאוד להתפתחות, לא תוכלו להוסיף עמודי תוכן, שירותים ועוד
אם בעתיד תרצו להקים אתר לעסק תצטרכו להעתיק (כנראה באופן ידני) את כל הפוסטים לאתר החדש. מערכות אילו יאפשרו לכם להקים עמודי בלוג בלבד ולכן אם אתם חושבים ושוקלים אפילו קצת להרחיב את הבלוג לעסק, הפתרון החינמי והזול כנראה לא מתאים עבורכם.
לסיכום:
המערכות החינמיות אומנם נוחות וללא תשלום אך לרוב גם מאוד מוגבלות מבחינה עיצובית, שליטה על כל מרכיבי הבלוג מאוד מוגבלת. כדאי לשאול את עצמכם עד עד כמה חשוב לכם העיצוב והמבנה של הבלוג ומה התוכניות לעתיד? האם הבלוג יוכל להתפתח לעסק?
בראייה לרחוק
החלטתם להקים בלוג, אם אישי ואם עבור העסק, אני ממליצה לחשוב לטווח הארוך, מאחר והקמת בלוג בוויקס או וורדפרס הוא אתר לכל דבר, הקמתו מראשיתו תאפשר בעתיד להוסיף עמודי תוכן ולהרחיב אותו לאתר שלם.
תמיד אפשר להתחיל מתבנית פשוטה ובהמשך לעצב, לשנות ולדייק.
*** חשוב לדעת ***
העברת בלוג ממערכת חינמית לאתר כרוכה בהעברת כל הפוסטים (לרוב) באופן ידני, דבר שעלול לפגוע בקידום של הבלוג בגוגל, אלא אם כן תדעו לעשות זאת נכון, משמעות הדבר להתחיל מאפס.
באופן כללי אני מעדיפה עצמאות,
בדקו מהי הדרך הנכונה ביותר עבורכם,
לא בטוחים?
Comments